'VAN HET KUSSEN, NAAR HET DAGELIJKS LEVEN', met Riët Aarsse

 

Mediteren brengt rust en inzicht. Maar zodra we ons kussen verlaten lijkt het soms of onze opmerkzaamheid als sneeuw voor de zon verdwijnt.

Hoe kunnen we opmerkzaamheid ontwikkelen in het dagelijks leven? Hoe krijgt de dhamma een natuurlijke plek in ons bestaan, die ons helpt een leven te leven dat geïnspireerd is door wijsheid en die de ontwikkeling van een sterke, heilzame geest ondersteunt?

In deze middag gaan hier we op een gevarieerde manier mee bezig. Door stilte, uitwisseling, een lezing over wat de Boeddha hierover zei, naar buiten gaan en discussie.

We gaan samen onderzoeken wat ons helpt om regelmatig te mediteren en in het dagelijkse leven onze inspiratie en inzet levend te houden, ook als de omstandigheden daartoe niet uitnodigen. 

Voor iedereen die ook buiten de formele meditatie opmerkzaamheid wil beoefenen en verdiepen. 

 

Riët Aarsse

Riët ziet de meditatie als een geïntegreerd onderdeel van een wijsheidstraditie en het Boeddhistische achtvoudige pad. Ze beoefent intensief inzichtmeditatie bij de Duitse monnik Vivekananda, in de traditie van de Birmese leraar Mahasi Sayadaw. Daarnaast beoefent zij mettameditatie (liefdevolle vriendelijkheid) bij de eerwaarde U Indaka, Daw Viranani en Ariya Baumann, en Insight Dialogue met Gregory Kramer, Phyllis Hicks en Bart van Melik. 

Riët studeert Abhidhamma (Boeddhistische psychologie) bij Sayadaw dr Nandamala in Myanmar en helpt hem met vertalingen van lezingen en cursussen. Daarnaast studeert ze online bij westerse leraren.

Riët is psycholoog en heeft gewerkt als onderzoeker en leidinggevende in de geestelijke gezondheidszorg, verslavingszorg en jeugd(lvg)zorg.

 

Praktische informatie 24 juni:
Locatie: Buitenmolenstraat 7 Culemborg (15 min. lopen vanaf station)
Tijden: zaterdag 24 juni, inloop 12.30 u, aanvang 13.00 u tot 17.00 u
Kosten: €15 (voor onkosten, vooraf over te maken) + op de dag zelf dana voor Riët (dana is een vrijwillige bijdrage, Riët begeleidt deze dag op donatiebasis) 
Voor wie: iedereen die ervaring heeft met meditatie of mindfulness
Kussentjes: er zijn meditatiekussens aanwezig, maar als je die zelf hebt, dan graag deze meenemen. Matjes zijn er voldoende.
Eten en drinken: koffie en thee is aanwezig
Info: Mari den Hartog / 06 16544502 / mThis email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Aanmelden

Aanmelding is definitief wanneer €15 is overgemaakt op rek. nr. NL18INGB0660088576 t.n.v. MJ den Hartog en/of MHJ van Lobberegt o.v.v. ‘Themamiddag 24 juni’.

Mochten de kosten voor jou te hoog zijn, stuur ons dan een bericht hierover, dan kunnen we de kosten verlagen.