Over Vipassana Culemborg

 

Voor jou
Vipassana Culemborg wil iedereen de gelegenheid bieden om kennis te maken met inzichtsmeditatie en te ervaren wat dit voor je kan betekenen. Vipassana Culemborg is er voor iedereen die behoefte heeft aan bezinning en een plek waar je je kunt terugtrekken uit de hectiek van alledag. Zo kun je je innerlijke kalmte (her)vinden en word je minder meegesleept door alles wat zich voordoet. In plaats daarvan kun je leren dat te beschouwen en er met wijsheid mee om te gaan. En wijze mensen maken de wereld een beetje beter.

 

Ontwikkeling
Vipassana Culemborg zorgt voor deskundige begeleiding en biedt een ontmoetingsplek om samen te mediteren en ervaringen uit te wisselen in een veilige omgeving met respect voor elkaar. Ook organiseert Vipassana Culemborg andere activiteiten als stilte-wandelingen en filmavonden die ondersteunend en motiverend werken. Zo word je geïnspireerd je (verder) te ontwikkelen op het meditatiepad.

 

Betrokken
We zijn betrokken bij elkaar en respecteren daarbij ieders eigen manier om met inzichtsmeditatie bezig te zijn. Zorgvuldigheid en integriteit zijn de basis, enthousiasme en humor maken het ook leuk en licht. De boeddhistische bedding van de beoefening geeft extra verdieping en inzicht.


Samen
Vipassana Culemborg bestaat uit mensen die allen hun eigen vrijwillige inbreng hebben. Vipassana Culemborg kan niet zonder die inbreng. We richten samen de ruimte in voor een meditatieavond. We ruimen na afloop op. Vrijwilligers helpen mee bij evenementen of organiseren ze soms zelf, al of niet samen met begeleiders en oprichters Marianne en Mari. Zo vormen velen een band met elkaar en vormt Vipassana Culemborg voor hen een sangha (gemeenschap).