Vanuit Vipassana Culemborg willen we met een kleine groep van 8 tot maximaal 10 deelnemers van Vipassana Culemborg het hemelvaartweekend (donderdag 30 mei tot zondag 2 juni) ons terugtrekken uit het dagelijks bestaan en in stilte doorbrengen. We hebben een mooie locatie gevonden in Belfeld (nabij Venlo): de Leonardushoeve.


Het wordt een retraite zonder begeleiding of ‘leraar’, maar wel met een groep mensen die met hetzelfde proces (of ‘pad’) bezig is. Een gezamenlijke doe-het-zelf-retraite dus. 


Er is een bed voor je, en eten en drinken, en de structuur van een dagindeling die we van tevoren met elkaar afspreken. Zo heb je de mogelijkheid om alle aandacht te geven aan je eigen meditatieproces.


De kosten zijn ca. €300 (inclusief 3 overnachtingen op een eenpersoonskamer, volpension).


Omdat we zonder begeleiding mediteren is enige retraite-ervaring gewenst.


We beschouwen deze doe-het-zelf-retraite als een pilot die we na afloop ook graag willen evalueren. Hopelijk werkt het zodat we er een ‘format’ met draaiboek van kunnen maken. Dan kunnen we het in de toekomst vaker – een of twee keer per jaar – aanbieden zonder dat het elke keer weer veel organisatie kost.

 

Als je ervoor voelt mee te gaan kun je je aanmelden en/ of nadere informatie krijgen bij This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  of This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . Als je wilt overleggen of het wat voor je is, kun je natuurlijk ook bij Mari of Marianne terecht.